Copii de pretutindeni, în cești, vă rugăm!

C

Nu este nevoie să fii un fin cunoscător al lumii virtuale pentru a înțelege cum se perpetuează informația pe calea biților și cât de repede este ea însușită de ”locuitorii” acestei lumi sau chiar de vizitatorii care se află doar în trecere (nici măcar cu vreun motiv precis, ci din pură întâmplare). Nici nu este nevoie să îți faci veacul printre internauți, să faci zilnic slalom printre milioanele de site-uri disponibile sau să uiți cu totul de lumea reală, ca să pricepi mersul lucrurilor. Din click în click, oamenii dau naștere unor povești incredibile, aflându-se la mii de kilometri distanță unii de ceilalți, își împărtășesc întâmplările cotidiene și, uneori, cei mai norocoși ajung să stârnească reacții neașteptate, devenind mici vedete ale spațiului virtual.

Blogger-ii sunt poate cele mai fascinante creaturi ce populează acest univers, fără de ei nemaiexistând nici patimi, nici bucurii, nici controverse. Și ce-i mai amuzant sau mai înfricoșător în privința lor (depinde de perspectiva din care suntem dispuși să privim lucrurile)  este că umblă cel mai adesea în haită. Nu sunt niciodată singuri și par să fie întotdeauna infiltrați în mici ”secte”, de parcă întreaga lor existență s-ar învârti în jurul unui ax ce le asigură siguranța și confortul de care au nevoie. Iar cea a mămicilor este poate cea mai delicioasă cu putință.

Ilana Wiles este una dintre acele mămici care, din preaplin de energie și cu un surplus de informații la purtătoare, s-au aventurat în jungla ”www”, spre a-și împărtăși bucuria maternității și a se elibera de ”povara” cunoștințelor acumulate. Fără doar și poate, ea este și foarte norocoasă – sau poate că este doar un spirit creativ care știut să speculeze cele mai arzătoare subiecte –, căci nu a trecut mult până să capete recunoașterea publică binemeritată.

Baby Mugging colaj

Însă ultima năzbâtie este cea care i-a adus cel mai mare val de simpatie și este cu atât mai haioasă cu cât a pornit de la o joacă ce a devenit o campanie în toată regula – ”Baby mugging”. Cu vreo două săptămâni și ceva în urmă, și-a pozat fetița într-o ipostază pe care mulți alți părinți au împrumutat-o de atunci și până acum. Ilana și-a surprins fetița jucându-se pe podea, dar, până aici, nimic neobișnuit. Doar că ochiul de artist al mamei a așezat o cană în fața obiectivului, acoperind piciorușele micuței. Se creează astfel o iluzie optică ce dă impresia că bebelușa stă bine-mersi într-o cană de cafea uriașă, distrându-se nevoie mare.

E lesne de înțeles că, odată ajunsă pe Facebook și Instagram, rețelele de socializare ale momentului, unde ”sectele” găsesc cel mai propice teren pentru a se dezvolta, fotografia s-a bucurat de un succes răsunător, iar părinții nu au întârziat să răspundă la îndemnul Ilanei de a-i urma exemplul. A fost nevoie de niște instrucțiuni extrem de simple pentru ca aceștia să-și convoace odraslele la ședințe foto ce au lăsat deja în urmă foarte mulți copii în cești/căni de cafea. Dar forfota nu pare să se apropie încă de sfârșit. Și bine face, pentru că rezultatul acestui bulgăre de zăpadă este unul cât se poate de simpatic.

Baby hidden in a mugPentru aceia dintre voi care zâmbiți deja complice, iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați:

Pasul 1) Așezați bebelușul pe podea.

Pasul 2) Țineți o cană/ceașcă în fața bebelușului.

Pasul 3) Fotografiați astfel bebelușul și postați fotografia pe pagina de facebook Mommy Shorts sau pe Instagram (nu uitați să tăguiți @mommyshorts cu #babeinamug, ca să se știe ce și cum).

Așadar, părinți, scoateți ceștile din dulapuri și lăsați copiii să ”intre” în ele!

*Fotografiile au fost preluate de pe www.mommyshorts.com

Despre autor

Maria

Într-o zi, sub tălpi are să-mi alerge nisipul...
într-o zi, sub tălpi are să-mi zboare marea...
într-o zi, voi fi lebăda neagră dintr-un balet pentru şchiopi
şi clapă de pian ce nu ştie cânta decât atins cu privirea...
într-o zi, n-am să mai fiu,
dar va rămâne în urmă-mi
un trup sub ale cărui tălpi
va alerga nisipul...

Hai să vorbim!

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.