Toate pentru viaţă, viaţă pentru Gerdi

T

Fiecare epocă îşi trăieşte propriile drame. Mai cu demnitate, cu fruntea sus, mai cu neputinţă şi capul plecat, dar cu încrâncenarea, până la urmă, de a ieşi din luptă cu minimum de stricăciuni. Acum e vremea cancerului şi, că vrem sau nu, îşi face de cap aşa cum au făcut-o în trecut şi ciuma, şi malaria, şi războaiele. După posibilităţi.

Odată cu toate aceste nenorociri, au răsărit, precum ciupercile după ploaie, şi ipohondrii. Nu-i uşor să te trezeşti, dintr-odată, într-o luptă din care ai şanse aşa şi-aşa să ieşi învingător. Nu-i uşor să te gândeşti că mâine, poate, n-ai să mai fii şi că totul se poate opri într-o clipită.

Ne e frică să-i pronunţăm numele, de teamă să nu-l stârnim. Folosim eufemisme, semne, tăceri, orice numai să nu provocăm universul şi energiile lui. Ne ferim cum ştim mai bine din calea lui şi invocăm gândirea pozitivă care, zice-se, atrage consecinţe pozitive. Orice, numai să ţinem năpasta departe.

Sunt, însă, oameni care îi cad pradă, iar dintre ei, destui la număr, unii i se şi împotrivesc. Nu-i cea mai dreaptă confruntare, dar se încăpăţânează să rămână în joc. Cumva. După fiece înfrângere, contracarează cu cea mai neaşteptată şi mai dulce victorie. Şutul în fund nu este mereu un pas înainte, dar cel puţin e un motiv în plus pentru a rămâne în picioare şi pentru a recupera terenul pierdut.

Aventura nu poate deveni frumoasă, dar poate fi mai uşoară dacă alături sunt oamenii potriviţi. Aceia care împing de la spate atunci când nu mai există combustibil, atunci când şi rezervele se epuizează. Gerdi McKenna este unul dintre acei norocoşi pentru care sprijinul celor din jur a fost necondiţionat şi pentru care nenorocul a fost combătut din toate părţile, întru anihilarea definitivă.

În semn de solidaritate, dar şi pentru a-i uşura, dacă-i cu putinţă aşa ceva, suferinţa, prietenele lui Gerdi au pus la cale un moment de care orice Toma Necredinciosul s-ar îndoi. Au renunţat toate la podoaba capilară şi au imortalizat „cadoul” inedit cu ajutorul unui fotograf care a încropit un filmuleţ emoţionant, Anything for love. Întreaga poveste a culminat cu o petrecere surpriză pe care Gerdi n-o va uita prea curând. Pentru că, da, dragostea face bine oricând. Dragostea însănătoşeşte.

Despre autor

Maria

Într-o zi, sub tălpi are să-mi alerge nisipul...
într-o zi, sub tălpi are să-mi zboare marea...
într-o zi, voi fi lebăda neagră dintr-un balet pentru şchiopi
şi clapă de pian ce nu ştie cânta decât atins cu privirea...
într-o zi, n-am să mai fiu,
dar va rămâne în urmă-mi
un trup sub ale cărui tălpi
va alerga nisipul...

Hai să vorbim!

De Maria

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.