Împletind pentru tinereţea fără bătrâneţe

Î

Aş lua primul zbor spre Australia chiar acum. Mi-aş ostoi, ce-i drept, şi sufletul, şi tălpile, şi visele nocturne, mai dese şi mai geografico-tendenţioase ca niciodată, dar miza ar fi cu totul alta. M-aş repezi să-l îmbrăţişez cu foc de Alfie şi, de mi-ar permite şi nu m-ar privi strâmb, i-aş strânge mâinile într-ale mele şi i le-aş privi, spre a mi le întipări adânc în minte, dar mai cu seamă i le-aş mângâia, spre a-i reţine căldura şi magia epidermei de om neobosit.
Alfred Date are 109 ani. Cei mai mulţi dintre noi nu reuşesc nici să cuprindă cu imaginaţia un secol şi ceva de viaţă ori se încurcă numărând din cinci în cinci, crescător sau descrescător, lăsându-se bătuţi la jumătatea drumului. Alfie, însă, i-a adunat, unul câte unul, şi i-a păstrat cu sfinţenie, folosindu-se de fiecare în parte pentru a-şi face sieşi viaţa frumoasă, neuitând niciodată de cea a altora.

Alfred Date
Cum spuneam, Alfie are 109 ani şi este cel mai bătrân locuitor al Australiei. Poate că nu-i nimic spectaculos în treaba sta, ci-i mai degrabă dovada vie a unui test de rezistenţă incredibilă şi de victorie a omului. Dar, mai presus de toate, este Alfie este omul ale cărui mâini au împletit neîncetat pulovere pentru pinguini. Nu pentru copiii săi, căci s-au mai văzut părinţi care s-o facă şi n-ar fi fost nimic aparte în povestea lui. Nici pentru nepoţi, căci astfel de bunici chiar se găsesc la tot pasul. Ci pentru nişte pinguini. Şi nu orice fel de pinguini, ci unii cărora repetatele deversări de petrol, prea puţin gândite şi evident necontrolate, le-au cam tulburat liniştea coloniei.
Aşa că Penguin Foundation, o grupare ce se zbate să protejeze cu orice preţ colonia de pinguini din insula Philips, situată la aproape 80 de mile de Melbourne, l-au provocat pe Alfie să îmbrace necuvântătoarele. Zis şi făcut! Aşa se face că, în anul 2001, din cei 438 de pinguini, aproape 96% au fost îmbrăcaţi de către Alfie şi astfel protejaţi.
E limpede, nu-i aşa, că zborul către Australia este pe deplin justificat. De la distanţă, până una-alta, jos pălăria, domnule Alfred Date!

Despre autor

Maria

Într-o zi, sub tălpi are să-mi alerge nisipul...
într-o zi, sub tălpi are să-mi zboare marea...
într-o zi, voi fi lebăda neagră dintr-un balet pentru şchiopi
şi clapă de pian ce nu ştie cânta decât atins cu privirea...
într-o zi, n-am să mai fiu,
dar va rămâne în urmă-mi
un trup sub ale cărui tălpi
va alerga nisipul...

Hai să vorbim!

De Maria

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.